martes, 8 de mayo de 2018

En defensa de la conservació de la Rebotiga de Pitarra."Manifest en defensa de la conservació de la Rebotiga de Pitarra"

La Rebotiga del dramaturg Frederic Soler és un patrimoni ciutadà irrenunciable. En aquest indret es va celebrar entre 1863 i 1871 una de les tertúlies artístiques i polítiques més importants del segle XIX. Els debats i les propostes que van tenir-hi lloc afavoriren d'una manera decisiva el desvetllament nacional, polític, teatral i periodístic del nostre país.

Incomprensiblement, però, el local no està protegit, cosa que deixa la rebotiga i el menjador del dramaturg, força ben conservats, a la mercè del nou propietari, que té la intenció per exemple de destruir la rebotiga per a posar-hi una cambra frigorífica.

Per tot això,
MANIFESTEM la necessitat de conservar intacte aquest patrimoni vivencial, perquè ajudi a entendre millor a la ciutadania els fets històrics que hi van tenir lloc.

DENUNCIEM que des que el Restaurant es va posar a la venda, ni l'Ajuntament ni cap altra administració han iniciat accions destinades a protegir-lo en les successives legislatures. Per exemple, ni tan sols l'han inclòs al "Catàleg d'establiments emblemàtics de Barcelona". Només ara, a darrera hora Govern Municipal i ERC des de l’oposició estan intentant intervenir-hi.

DEMANEM que els criteris per incloure edificis als catàlegs no siguin només de caràcter arquitectònic o artístic sinó que també tinguin en compte el valor històric i simbòlic dels elements patrimonials i alhora que de manera urgent els diferents actors polítics col·laborin en la revisió de la catalogació de la rebotiga així com dels nombrosos elements emblemàtics de la ciutat que poden córrer els mateixos perills.

Barcelona, 7 de maig de 2018

El dimecres 9 de maig a les 19:00 ens trobem davant l’antic Pitarra (c/Avinyó 56).
 #SalvemLaRebotiga  #SalvemElPitarra

"Manifiesto en defensa de la conservación de la Rebotiga de Pitarra"
La Trastienda del dramaturgo Frederic Soler es un patrimonio ciudadano irrenunciable. En este lugar se celebró entre 1863 y 1871 una de las tertulias artísticas y políticas más importantes del siglo XIX.
(...)
Incomprensiblemente,el local no está protegido, cosa que deja la trastienda y el comedor del dramaturgo, bastante muy conservados, a merced del nuevo propietario, que tiene la intención por ejemplo de destruir la trastienda para poner una cámara frigorífica (...)

Altres Barcelones-"Manifest en defensa de la conservació de la Rebotiga de Pitarra"

ARA-Es convoca una concentració davant de l'antic Restaurant Pitarra

20 MINUTOS-En defensa de que el mítico restaurante Pitarra no acabe siendo un pub irlandés

LA VANGUARDIA-Concentració davant del Restaurant Pitarra per conservar aquest "patrimoni vivencial"

BETEVE-Un manifest crida a defensar la conservació de la rebotiga de Pitarra

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Amigos, amigas, visitantes y seguidores de APU Barcelona VeoDigital Gracias por las visitas y los comentarios.
Un Cordial Saludo.

Friends, visitors and followers of APU Barcelona VeoDigital.
Thanks for the views and comments.
Regards.

:-) :-S :-P :-[ :-D }:-] X* ;-D :-| :-} :*) :-( ;-) XD